Kalendarium wydarzeń
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…
BWA Galeria Sanocka zaprasza: Dagmara Jemioła-Hryniewicka PIĄTY SMAK wernisaż: 24.11 godzina 18:00 wystawa trwa do 29.12.2023 „Piąty smak” inaczej zwany „umami” został wyodrębniony jako dodatkowy smak, który występuje obok znanych nam już odczuć słodkiego, słonego, gorzkiego czy kwaśnego. Piąty smak natomiast porównywalny jest do smaku rosołu, suszonych ryb, ale również suszonych grzybów czy sosu sojowego. Jednak w swoim odczuciu przede wszystkim nawiązuje do smaku mięsa. Nasza tradycja kulinarna głównie składa się z potraw mięsnych. My ludzie lubujemy się w tym…